GEZINSCOACHING

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Zeker in de (naderende) puberteit of wanneer er zorgen zijn om je kind. Ook als er kenmerken zijn (of een diagnose is gesteld) van ADD, ADHD, Autisme, of een combinatie daarvan kan dit voor uitdagingen zorgen. Bovendien zijn er steeds meer kinderen hooggevoelig. Overprikkeling ligt op de loer. Ruzies in huis. Irritatie… en soms…? Soms weet je het even niet meer. Zeker ook wanneer je het zelf druk óf – zoals iedereen die wel eens heeft- je eigen struggles hebt. Hoe ga je ermee om?

Ruzies in huis…

Ik begrijp heel goed dat het ontzettend vervelend is wanneer er spanningen zijn in huis en dat het heel veel energie kost wanneer er ruzie is.

Dat het wel eens botst hoeft natuurlijk niet zo erg te zijn maar… hoe vaak botst het? En hoe heftig? En wat doet dat met andere gezinsleden in huis? Maar bovenal… wat doet het met de relatie die je met je kind hebt. En wat doet het met de relatie met je partner?

Als moeder van 2 kinderen (met dyslexie, ADD, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit) heb ik veel ervaring met opvoeden maar daarnaast heb ik in mijn bijna 30 jaar werkervaring al veel gezinnen mogen begeleiden. Mijn opleidingen (waaronder conflictbemiddeling), onderwijsachtergrond én mijn ervaring in het ZMOK-onderwijs voor leerlingen met ernstige gedrags- en psychische problemen zijn daarbij ook heel helpend. Ik krijg van ouders terug zeer empathisch, ‘warm’, positief en duidelijk te zijn. Wil je dat er patronen positief worden doorbroken? Neem dan contact met me op!

Bij gezinscoaching gaan we op een positieve, constructieve manier bekijken waar de krachten in jullie gezin zitten (want die zijn er!) en brengen we knelpunten in kaart. Hoe vind je de balans tussen luisteren naar je kind en je kind dat naar jou luistert? Hoe stel je grenzen, geef je complimenten, liefde en hoe zorg je voor duidelijkheid en structuur? Hoe bewaar je de rust in huis en hoe wordt het (weer?) gezellig in huis?

Investeren ín elkaar & positieve aandacht en respect vóór elkaar. Goed communiceren. Je goed voelen in je rol als ouder door alles wat je zegt, doet en… door er ‘gewoon’ te ZIJN.

Manon

Ik kan jullie hierbij helpen. Hoe? Door heel goed naar jullie te luisteren. Ook naar de dingen die er niet gezegd of uitgesproken worden. Te begeleiden. Te coachen. Samen in gesprek te gaan zodat je inzichten krijgt. En handvatten! Of je kind nu 4 is of 19.

VERBINDING in plaats van verwijdering. Harmonie in plaats van een vervelende sfeer in huis.

Elkaar ZIEN. Positieve aandacht. Van elkaar houden. Gewoon zoals jij als ouder bent; met je (im)perfecties. En ook gewoon zoals je kind is. Met zijn/haar (im)perfecties.

GEZINSCOACHING it is!

Weten wat je kunt doen. Steeds meer loslaten maar eerst begeleiden. Liefde geven en werken aan je relatie samen (ouder-kind). Een balans zoeken tussen vrijheid geven (autonomie) en grenzen stellen. Positiviteit! Kortom, de power hebben om op een constructieve, liefdevolle, duidelijke manier & in je kracht jouw rol als ouder te nemen.

YOU CAN DO IT!

Ik help je / jullie er graag bij!

Van geruzie en spanningen naar begrip, aandacht en een fijne sfeer in huis.

  • In het ene traject “The basics of FEELING GOOD in 3 months ” bespreek ik een aantal basisprincipes met je/jullie. Uiteraard stem ik dit helemaal af op jou en jullie behoeften. Jullie staan centraal.
  • Je kunt er ook meteen voor kiezen het traject FEELING FANTASTIC in 6 months” te volgen. Hierbij moet ik je wel waarschuwen want jullie gaan écht een enorme positieve transformatie doormaken! Bovendien ontvang je bij dit traject vele bonussen en extra’s! Ook dit traject stem ik af op JOU/JULLIE. Jullie zijn in the lead maar ik weet wat ik aanbied rondom jouw/jullie ontwikkeling en groei. Ieder programma heeft een basis maar ik maak het persoonlijk. Ik stem af. Dat maakt ieder traject uniek!