Call it magic…

Een vervolg op “Uit het veld geslagen

In mijn vorige blog (Uit het veld geslagen, 17-5-2019) vertelde ik over het ongeluk van onze dochter Roos. Na lang wikken en wegen besloten we het blog te publiceren. Overweldigend waren de vele en mooie reacties die we kregen. Wellicht hadden anderen er iets aan het verhaal van Roos te lezen, aldus Roos. Dat er zoveel pubers waren die nu contact opnamen omdat ze iets soortgelijks hadden meegemaakt was bijzonder. Het publiceren was dus niet ‘alleen’ helpend geweest voor anderen maar Roos (en ik) werden ook gesteund. Een mooie, onverwachte bijkomstigheid. DANK hiervoor.

Zoals in dat blog te lezen valt, wilden Roos en ik even een dikke positieve draai geven aan het laatste roerige half jaar. Voor Roos en mij ‘equals’ Ibiza rust. Ibiza en de good vibes aldaar leek ons dan ook een mooie bestemming. We vertrokken naar zon en zee. En wat was het mooi en bijzonder, ons reisje…

Na wat vertraging (iets met een vol vliegruim boven Ibiza) vertrokken we ruim een uur later dan gepland. Dat er zoveel mensen naar Ibiza gaan (en dus véél ✈️✈️ in het ruim zijn) , snappen wij best. De vibes daar zijn echt anders dan waar ook ter wereld, al zijn er natuurlijk ontelbaar veel mooie plekjes waar we nog geen weet van hebben… Alle shizzle en stress lieten we achter ons. We vlogen er letterlijk en figuurlijk van weg….

Eenmaal op Ibiza aangekomen duurde het minder dan een uur voordat we in onze hotelkamer waren. Tjop tjop! Even landen, koffertjes mee, autootje ophalen dat ik vooraf al gereserveerd had, Roos als volleerde navigator naast me die vertelde welke route we moesten rijden en we genoten al meteen van zon, zee, uitzicht en sfeer! Het was zó mooi! Magisch mooi! De palmbomen, de rieten parasols op het strand… zucht… De relaxmodus was meteen aan. Die middag deden we niets anders dan relaxen als twee bejaarden bij het zwembad. We waren moe en gaven toe aan het rusten al werden er ook al meteen plannen gemaakt voor de dag erna: een bezoekje aan Es Vedrà.

Nostradamus & Es Vedrà

Nostradamus vertelde dat de plek op Ibiza rondom de magische rots Es Vedrà bijna buitenaards is. Kompassen op boten raken de weg kwijt. De sfeer die er hangt vergelijk ik altijd met het spannende sprookje “Alibaba en de 40 rovers“. Vooral in het voorjaar wanneer er nog niet zoveel toeristen zijn. Als we daar dan de boel verkennen, denk ik iedere keer dat er opeens een rover vanachter de struiken schiet. Je voelt de spanning op die plek gewoon. Er hangen bordjes op bomen. Het zindert er. “Als de wereld vergaat, dan moet je naar Es Vedrà.” voorspelde Nostradamus. Wij wachtten dat moment niet af 😉 en gingen erheen…

Es Vedrà

IBIZA, Es Vedrà 2019
Zelfs spannend deze foto te maken want hier ging het héél steil en diep naar beneden!

Even wat feiten: Es Vedrà is een klein rotsachtig onbewoond eiland dat 413 meter hoog is en een onderdeel is van het Cala d’Hort natuurreservaat. Als gevolg van extreem hoge concentraties van mineralen en metalen die het rotseiland Es Vedra bevat, creëert het eiland een sterk magnetisch veld. Het is de ‘3de meest magnetische spot’ op de aarde! Behalve dat het kompassen in de omgeving kan verstoren is het ook van invloed op gevoelige personen. Veel mensen beweren dat ze UFO’s hebben gezien rond het eiland en sommigen geloven dat er een geheime UFO basis onder de zee ligt, en dat op Es Vedrà daarvan het navigatie punt is. Nou, als deze feiten al geen magisch, sprookjesachtig beeld bij je oproepen, google dan eens naar Caso Manises.

Remedial Teaching, onderwijs & Es Vedrà

Wat heeft Es Vedrà nu met Remedial Teaching te maken vraag je je misschien af. Nou, meer dan je op het eerste oog misschien denkt. Los van het feit of je het Caso Manises verhaal op Wikipedia wel of niet gelooft, het verhaal is gewoon al prachtig! Net zoals wij leerkrachten en Remedial Teachers kinderen de mooiste verhalen en sprookjes vertellen. We ze voorlezen uit de prachtigste boeken en hopen dat de kinderen zelf ook gaan lezen uit mooie boeken waarin ze zich kunnen verliezen. We ze op wonderbaarlijke wijze leren lezen, schrijven en rekenen. Onderwijzen! Als RT’er (en leerkracht) lukt het je vaak ook om een onzeker, timide, faalangstig kind weer te laten geloven in zichzelf. Het zelfvertrouwen een BOOST te geven! Of van een hele lage E V score na intensieve Remedial Teaching een C III of zelfs A I score te laten behalen voor een bepaalde CITO-toets. Als dat geen MAGIC is?!! En dan heb ik het niet eens over het belang van een goede sfeer in je klas (of tijdens de begeleiding). Magie spreekt kinderen aan! Denk aan Harry Potter, Disney en de Efteling! En dan zijn er ook nog goochelshows en series over helden zoals “Spiderman”, “Mega Mindy” en “The Magic schoolbus”. MAGIE werkt! En magisch is het iedere keer rond Es Vedrà…

Sunset

Were the sun kisses the ocean…

Behalve dat Es Vedrà zo magisch is, móet je natuurlijk ook een sunset meemaken op Ibiza. Op veel plekken wordt de sunset dagelijks gevierd! Dat zagen we vorig jaar al, toen we bij het alleroudste café van Ibiza waren: Café del Mar. Dit jaar zochten we een ander plekje op. “Een van de mooiste sunsets die je ooit zult zien” werd ons al verteld. Dat leek ons wel the place to be voor onze laatste avond…

Good vibes only

Er was geen woord teveel gezegd want… wat was het mooi! Magisch mooi… Op het strand bij ‘Sunset Ashram’ begeleidde een man op een djembé de sunset, door zijn speeltempo aan te passen aan het in de zee zakken van de zon. Hij speelde steeds sneller en stopte uiteindelijk toen de zon aan de horizon verdwenen was. Na afloop waren we nog wat foto’s aan het maken en de man kwam naar ons toe. We maakten een kletsje. Good vibes only. Wat een positieve energie had die man!

Hersenletsel

Everybody needs a little magic in their life. Toch? We hopen op wat Magic voor het herstel van Roos. Na een bezoek aan de kinderarts bij terugkomst, werd een MRI-scan ingepland om de hersenen van Roos in beeld te brengen om hopelijk hersenbeschadiging uit te sluiten. Op advies van de arts volgt er tevens een traject bij een revalidatiearts om verder te revalideren. Zoals de (zeer begripvolle, vriendelijke, lieve) arts gisteren zei: “Hersenletsel is niet te zien voor anderen. Die begrijpen dan ook vaak niet wat er met jou is, Roos, omdat je er gewoon goed uitziet. Zij zien niet hoe vaak jij slaapt voor een activiteit, hoeveel je rust en wat je allemaal moet laten nu. Welke keuzes je moet maken. Door vrijwillig te doubleren maak jij ook een dapper en wijs besluit. Je leert dingen die veel volwassenen nu nog moeilijk vinden. Je niets aan te trekken van wat anderen zeggen en je eigen koers te varen. En wat doe je dat fantastisch. En jullie als ouders ook.” Ik had mezelf beloofd geen traantje te laten bij de anamnese maar dat was me niet gelukt…

Hartje op een hippiegrot met uitzicht op Es Vedrà
LOVE RULES <3

In a world where you can be anything, be kind!

Roos is daarin niet alleen. Vélen hebben ‘iets’ dat niet zichtbaar is. Zo ook genoeg jongeren en volwassenen die kampen met een psychisch probleem, een eetstoornis, of bijvoorbeeld een depressie. Genoeg mensen die ernstig ziek zijn aan wie je aan de buitenkant niet kunt zien wat er allemaal speelt. Genoeg mensen, kinderen, jongeren, volwassenen, die ongelukkig zijn, verdrietig of angstig. Laten we gewoon lief zijn voor elkaar. Begrip hebben voor elkaar en niet oordelen. <3

Sunset may 2019, IBIZA
Call it MAGIC…

Ik wens iedereen wat MAGIC! Dat een vervelende, verdrietige situatie wordt omgetoverd tot iets moois! Herstel na ziekte, vlinders in je buik na een gebroken hart, lieve mensen om je heen. Magic! Ik geloof erin. Jij ook? Zo niet, spaar voor een reisje naar Ibiza, bezoek Es Vedrà, geef een knuffel aan de Djembé man na een magische sunset. Laad je op met al die GOOD VIBES daar! It’s all about LOVE & MAGIC!

Until next time? Tot blogs! Manon 💛

Auteur:

Manon, geboren in 1973, is al bijna 30 jaar onafgebroken werkzaam in het regulier- en speciaal onderwijs. Hier werkte ze als leerkracht, gediplomeerd RT’er en intern begeleider. Bovendien werkte ze voor het Regionaal Expertise Centrum speciaal onderwijs REC 4 vanuit een ZMOK-school en REC 3 vanuit een school voor (chronisch) zieke kinderen. Ze runt al ruim 17 jaar haar succesvolle onderwijspraktijk SGATKITS voor Remedial Teaching & Kinder- en Jongerencoaching. Vanwege haar passie voor persoonlijke ontwikkeling is ze in 2015 daarnaast haar tweede bedrijf gestart; M. voor Coaching, Counseling, Training en Conflictbemiddeling waarbij ze adolescenten, volwassenen en professionals begeleidt. Zeker tijdens & ná de coronapandemie merkte Manon dat er een 'verschuiving' plaats vond. Nog nooit hadden zoveel mensen mentale problemen en Manon wil heel graag jong en oud(er) helpen zich lekkerder, positiever en gelukkiger te laten voelen. "Wat werkt voor kinderen om zich happy te voelen is in de basis voor een groot deel hetzelfde voor iedereen" aldus Manon. Ze ontwikkelde de trainingen "IK BEN CR8IG" en "STRESS LESS". Ook bracht ze een set met positieve affirmatiekaarten op de markt. Kortom; Manon is een positieve, bevlogen onderneemster met een 💛 voor onderwijs, welbevinden en persoonlijke groei die ervan houdt het zelfbeeld en leven van jong en oud(er) positiever, liefdevoller en gelukkiger te maken.

2 gedachten over “Call it magic…

  1. Soooooo true!
    Living it!
    Het kan zooooo alleen voelen.
    Maar, we hebben elkaar.
    With LOVE & MAGIC we get a long way😘

Geef een reactie