Manon’s eerste blog!

Best spannend…

Dat jij nu mijn eerste blog aan het lezen bent, betekent dat mijn blog online staat! Ik kan je vertellen dat dat best spannend is. Zeker wanneer je schrijft over iets waarmee je zelf helemaal begaan bent. De kans is natuurlijk aanwezig dat een ander dat maar suf vindt of zich afvraagt waarom erover geblogd wordt, maar hé! Dat mag. Er is natuurlijk ook een kans dat je het erg leuk vindt! Zoveel mensen zoveel meningen en dat jij even tijd maakt om te lezen wat ik te bloggen heb vind ik gewoon echt al helemaal super!

Waarom een blog?

Al een tijdje ‘spookte’ het door mijn hoofd… Ik maak iedere werkdag zóveel mooie maar vooral ook leerzame dingen mee in mijn RT-praktijk. Ik had het gevoel dat ik dat ‘moest’ gaan delen met meer mensen. Hoe en in welke vorm? Dat wist ik nog niet. Toevallig (?) raakte ik in gesprek met een zeer deskundige vakvrouw; zelf o.a. mindfulness trainer en systemisch coach. Ze vertelde dat ze een online training aan het schrijven was. We praatten over háár werk en opeens stelde zij mij wat vragen waardoor ik uitgedaagd en aan het denken werd gezet…

Er zijn al zoveel bloggers!

Een van de vragen die ze me stelde was of het ook iets voor mij was om te gaan creëren. Een treffende vraag… zij wist immers niet dat ik al met verschillende ideeën rondliep. Ik antwoordde: “Ik schrijf graag. Het lijkt me een uitdaging te gaan bloggen maar er zijn al zóveel bloggers.” Het antwoord dat ik hierop kreeg gaf me net dat laatste duwtje. “Manon, jij bent uniek en wat jij te vertellen hebt ook!” BAM! Dat was en is natuurlijk helemaal waar. “Je hebt een prachtig verhaal te schrijven en je helpt er echt mensen mee.”

Wat inspireert jou?

Deze prachtige tekening kreeg ik van een leerling uit groep 3, nadat we het de vorige keer over de (basis)gevoelens blij-boos-bang-verdrietig hadden gehad. “Heb ik voor jou gemaakt Manon!”
Ik heb de tekening sindsdien ingelijst aan een muur in mijn praktijk hangen.

Een zaadje was geplant en daarna groeide het enorm snel. Tjsa, ook wel “op z’n Manon’s”, want als ik eenmaal weet wát ik wil dan ga ik er ook voor ;-). De vraag “Wat inspireert jou?” had ik snel kunnen beantwoorden. Natuurlijk zijn er veel mensen en situaties die me inspireren maar ik moest natuurlijk denken aan mijn werk! De kinderen en jongeren waarmee ik werk, elk met hun eigen verhaal. De mooie gesprekken die we samen voeren, de vooruitgang die we samen boeken, de moeilijke dingen die makkelijk(er) worden. De ouders met hun zorgen waarbij we toch, wanneer dat er even niet meer is, weer vertrouwen kunnen creëren. De kinderen met reken-, lees-, of spellingsproblemen, de kinderen met ASS (autisme), AD(H)D, dyscalculie of dyslexie. De gepeste kinderen, de heel gevoelige kinderen (HSP), de hoogbegaafde kinderen, de kinderen die het moeilijk vinden zich te concentreren, de kinderen met (faal)angst die weer (zelf)vertrouwen krijgen en helpende gedachten leren maken. De boze kinderen of de kinderen die hun emoties niet goed kunnen uiten. De kinderen waarvan de ouders (net) zijn gescheiden, de kinderen waarvan een ouder ernstig ziek is of de kinderen die helaas een ouder verloren hebben. En zo kan ik nog even doorgaan…

Samen

Ook al werk ik als zelfstandig gevestigd Remedial Teacher, we doen het SAMEN! Kinderen, ouders, ik als RT’er. De meeste kinderen komen naar de praktijk maar er zijn ook veel schooldirecties die toestaan dat ik op school, onder schooltijd, ambulant mag komen begeleiden. Ik heb een fijn netwerk van goede professionals om me heen die ik kan raadplegen. Van collega RT-ers tot leerkrachten, intern begeleiders, schooldirecties, ergotherapeuten, (kinder)psychologen, etc! Ik kan het niet alleen; we doen het samen! Als je me dus vraagt wat me inspireert dan is dat, alleen al wat mijn werk betreft, een heleboel.

Wat zul je niet lezen in mijn blogs?

Mijn doel is zeker niet te bloggen over alleen maar theorie die uit boekjes te halen is. Alleen maar feiten over bijvoorbeeld leer-, en ontwikkelingsstoornissen. Uiteraard heb ik een theoretische achtergrond en werk ik graag evidence based maar ik zal situaties vooral vertalen naar de praktijk. Naar míjn praktijk ;-). Je zult niets lezen over namen van kinderen of situaties die traceerbaar zouden kunnen zijn. Omwille van de privacy zullen namen altijd gefingeerd zijn. Daarnaast zul je bij mij geen pessimistische, negatieve blogs aantreffen. Ik sta voor positief denken, zoeken naar mogelijkheden en oplossingsgericht werken. Ook (of net?) als het moeilijk is.

Choose to be positive. It feels better.

Unknown

Wat kun je wél verwachten?

Ik beleef in en rondom mijn werkzaamheden in de praktijk heel veel moois, leerzaams, inspirerends, soms ook verdrietigs maar vooral uitdagends en dat raakt me iedere keer weer. Dát wil ik gaan delen. Ik hoop je een kijkje te kunnen geven in mijn werk als Remedial Teacher. Geen ‘opgblazen’ verhalen maar eerlijke, echte verhalen. Alles wat ik schrijf komt uit mijn hoofd, mijn belevingswereld, mijn praktijk. Alleen namen zullen vanwege de privacy bedacht zijn, de rest is echt. Situaties zoals ik ze beleef. Mijn kijk erop. De kijk van Manon! Vandaar ook de naam van mijn blog: Remedial Teaching by Manon.

Waarom kan mijn blog waardevol zijn voor jou?

Misschien word je geïnformeerd over iets, raak ik je, zet ik je aan het denken of word je geïnspireerd. Misschien herken je wat ik schrijf, moet je erom lachen, begrijp je wat ik bedoel. Misschien vind je het gewoon leuk te lezen wat ik als RT’er meemaak, wat mij raakt, waar ik tegenaan loop en wat ik doe. Ik krijg héél vaak de vraag van iemand of hij/zij eens een dagje met me mag meelopen. Een dagje meelopen is niet mogelijk vanwege de privacy maar ook vanwege de vertrouwensband die ik met de leerlingen heb. Meelopen kan dus helaas niet maar meelezen vanaf nu wel! Welkom!

Tot vrijdag?

Mijn blogs zullen op het einde van de week, op vrijdag gepubliceerd worden. Ik heb het erg druk dus ik kan je niet beloven dat er wekelijks een blog zal verschijnen maar de EVEN weken op vrijdag vind je zeker een nieuw blog! Ik heb veel kennis en ervaring in mijn werk als RT’er en kindercoach maar ben zeker niet alleswetend! Ik heb (ook bij het bloggen) nog veel te leren 😉 . Heb je een vraag of opmerking? Wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp? Let me know! En ben je nu al nieuwsgierig naar mijn volgende blog? Mis het niet en abonneer je hieronder zodat je automatisch bericht krijgt dat m’n volgende blog online staat!

Until next time? Manon

Auteur:

Manon, geboren in 1973, is al bijna 30 jaar onafgebroken werkzaam in het regulier- en speciaal onderwijs. Hier werkte ze als leerkracht, gediplomeerd RT’er en intern begeleider. Bovendien werkte ze voor het Regionaal Expertise Centrum speciaal onderwijs REC 4 vanuit een ZMOK-school en REC 3 vanuit een school voor (chronisch) zieke kinderen. Ze runt al ruim 17 jaar haar succesvolle onderwijspraktijk SGATKITS voor Remedial Teaching & Kinder- en Jongerencoaching. Vanwege haar passie voor persoonlijke ontwikkeling is ze in 2015 daarnaast haar tweede bedrijf gestart; M. voor Coaching, Counseling, Training en Conflictbemiddeling waarbij ze adolescenten, volwassenen en professionals begeleidt. Zeker tijdens & ná de coronapandemie merkte Manon dat er een 'verschuiving' plaats vond. Nog nooit hadden zoveel mensen mentale problemen en Manon wil heel graag jong en oud(er) helpen zich lekkerder, positiever en gelukkiger te laten voelen. "Wat werkt voor kinderen om zich happy te voelen is in de basis voor een groot deel hetzelfde voor iedereen" aldus Manon. Ze ontwikkelde de trainingen "IK BEN CR8IG" en "STRESS LESS". Ook bracht ze een set met positieve affirmatiekaarten op de markt. Kortom; Manon is een positieve, bevlogen onderneemster met een 💛 voor onderwijs, welbevinden en persoonlijke groei die ervan houdt het zelfbeeld en leven van jong en oud(er) positiever, liefdevoller en gelukkiger te maken.

Een gedachte over “Manon’s eerste blog!

Geef een reactie